Sint Maarten Do 11 Nov 2021 0:00 Do 11 Nov 2021 23:59
Sinterklaas op school. Vr 3 Dec 2021 0:00 Vr 3 Dec 2021 23:59
School tot 12.00 uur / Kerstdiner aanvang 17.00 uur. Do 23 Dec 2021 0:00 Do 23 Dec 2021 23:59

OBS de Wissel

Welkom op de website van OBS de Wissel

Een plek waar kwaliteit, veiligheid en vertrouwen de basis vormen. Waar enthousiaste, ervaren leerkrachten klaar staan voor de begeleiding en ontwikkeling van uw kind.

Wij werken met nieuwe onderwijsmethodes, hechten aan het ontwikkelen van zelfstandigheid en hebben veel aandacht voor het individuele kind.

We bieden kinderen veiligheid, vertrouwdheid, vriendelijkheid en vrolijkheid!

Bent u benieuwd naar OBS De Wissel? Wilt u de sfeer eens proeven? Maak gerust een afspraak voor een uitgebreide kennismaking of meld u aan voor één van onze inloopochtenden.

U bent van harte welkom!

Opening Kinderboekenweek

08-10-2021
Worden wat je wil! Het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud of tien jaar bent; iedereen kan worden waar hij of zij van droomt.

Afgelopen woensdag heeft OBS De Wissel de Kinderboekenweek feestelijk geopend met 'de grote Wisselshow'. Want.. wat wilden de juffen en meesters later eigenlijk worden? Op het podium verschenen een profvoetbalster, dokter, verpleegkundige, sportlerares, brandweervrouw, boer en politieagente. Het werd een hilarische show en uiteindelijk is besloten om de meesters en juffen toch weer terug te toveren tot 'echte' meesters en juffen. Anders zou school toch wel een beetje saai worden...

Samen met alle kinderen werd de show afgesloten met het lied 'Worden wat je wil' van Kinderen voor Kinderen. Een mooie start van weer een nieuwe Kinderboekenweek.

Opening Oktober Kindermaand

17-09-2021
Afgelopen woensdag bezocht burgemeester Koen Schuiling, samen met kinderburgemeester Samuel, OBS de Wissel om het spreekwoordelijke startschot te geven aan Oktober Kindermaand. De twee burgemeesters lazen samen een (volks)verhaal voor dat door Erfgoedpartners is  aangeleverd. Daarna kregen de leerlingen van groep 6,7 en 8 de kans om vragen te stellen aan de burgemeester. Toch altijd weer indrukwekkend voor de kinderen om de burgemeester te ontmoeten.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks in de Provincie Groningen georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen, organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober, die voor hen gratis toegankelijk zijn.

De Kindermaand sluit zeer goed aan bij het culturele programma dat OBS de Wissel jaarlijks voorbereidt voor alle groepen. Zo staan voor het komende jaar o.a. een bezoek aan Kamp Westerbork, het Groninger museum, het Hunebedcentrum en Openluchtmuseum het Hoogeland op het programma.

Bezoek (kinder)burgemeester

14-09-2021
Dit jaar is OBS De Wissel uitverkoren als school door burgemeester Koen Schuiling om het spreekwoordelijke startschot te geven aan ‘Oktober Kindermaand’. De burgemeester komt woensdag 15 september bij ons langs. Hij wordt vergezeld door kinderburgemeester Samuel. We kijken erg uit naar dit bezoek.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks in onze provincie georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed.