vorige pagina | volgende pagina

Peuterinstuif

vrijdag 29 april 2022

Peuterinstuif bij OBS De Wissel.

Op alle woensdagen vanaf 11 mei 2022 tot en met woensdag 13 juli organiseert Brede school de Octopus te Haren een peuterinstuif. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen op deze manier alvast kennismaken met de basisschool.

De peuterinstuif is een initiatief van samenwerkingspartners OBS De Wissel en Stichting Kinderopvang Haren (SKH). U bent welkom met uw zoon en- of dochter op bovenstaande genoemde woensdagen.

Onze pijlers en meer informatie kunt u vinden in deze flyer. Voor deelname kunt u contact opnemen met Bert Beukema (b.beukema@stichtingbaasis.nl) directeur OBS De Wissel of Emmie Huiskes (e.huiskes@stichtingkinderopvangharen.nl) manager SKH.

We hopen u en uw zoon/dochter te mogen verwelkomen op onze school!

OBS de Wissel in actie voor Oekraïne

maandag 28 maart 2022
De leerlingen van OBS de Wissel hebben hard gewerkt om geld in te zamelen voor Oekraïne door zonnebloemzaadjes te verkopen. Oekraïne is wereldwijd de grootste teler van zonnebloemen. De zonnebloem wordt gezien als nationaal symbool van het land en is diepgeworteld in lokale tradities.

Voor €1,- per zakje konden buurtbewoners, familie en vrienden een donatie doen. Met dank aan de Ouderraad hebben we deze actie kunnen opzetten.

Afgelopen week onthulden de jongste en de oudste leerling van onze school officieel het mooie eindbedrag van €3500,-. Onder luid gejuich werd het laatste getal geopend. Wat waren ze trots. En wij ook! De opbrengst wordt overgemaakt aan giro 555.

Onze school is gezond

dinsdag 2 november 2021

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Opening Kinderboekenweek

vrijdag 8 oktober 2021
Worden wat je wil! Het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud of tien jaar bent; iedereen kan worden waar hij of zij van droomt.

Afgelopen woensdag heeft OBS De Wissel de Kinderboekenweek feestelijk geopend met 'de grote Wisselshow'. Want.. wat wilden de juffen en meesters later eigenlijk worden? Op het podium verschenen een profvoetbalster, dokter, verpleegkundige, sportlerares, brandweervrouw, boer en politieagente. Het werd een hilarische show en uiteindelijk is besloten om de meesters en juffen toch weer terug te toveren tot 'echte' meesters en juffen. Anders zou school toch wel een beetje saai worden...

Samen met alle kinderen werd de show afgesloten met het lied 'Worden wat je wil' van Kinderen voor Kinderen. Een mooie start van weer een nieuwe Kinderboekenweek.

Opening Oktober Kindermaand

vrijdag 17 september 2021
Afgelopen woensdag bezocht burgemeester Koen Schuiling, samen met kinderburgemeester Samuel, OBS de Wissel om het spreekwoordelijke startschot te geven aan Oktober Kindermaand. De twee burgemeesters lazen samen een (volks)verhaal voor dat door Erfgoedpartners is  aangeleverd. Daarna kregen de leerlingen van groep 6,7 en 8 de kans om vragen te stellen aan de burgemeester. Toch altijd weer indrukwekkend voor de kinderen om de burgemeester te ontmoeten.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks in de Provincie Groningen georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen, organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober, die voor hen gratis toegankelijk zijn.

De Kindermaand sluit zeer goed aan bij het culturele programma dat OBS de Wissel jaarlijks voorbereidt voor alle groepen. Zo staan voor het komende jaar o.a. een bezoek aan Kamp Westerbork, het Groninger museum, het Hunebedcentrum en Openluchtmuseum het Hoogeland op het programma.
vorige pagina | volgende pagina