We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Verkeer Streetwise

donderdag 4 maart 2021
Afgelopen week kwam de ANWB langs op school met het programma Streetwise.

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. ANWB zorgt door verkeerseducatie binnen het basisonderwijs voor betere verkeersveiligheid.

Onder leiding van professionele instructeurs kregen alle leerlingen les. Elke groep kreeg een eigen training, die passend was bij de leeftijd en ontwikkelfase van de leerlingen.

Van uitkijken bij het zebrapad naar trapvaardigheid op de fiets.

Het was een ontzettend leerzame en leuke ochtend!

Bewegend leren

woensdag 18 november 2020
Het oorspronkelijke plan was dat studenten van de ALO-Pabo deze dag organiseerden en bij ons op school kwamen. Zij zouden met alle klassen activiteiten van bewegend leren uitvoeren. Helaas konden de studenten vanwege corona dit jaar niet bij op school komen. 

Als alternatief hebben zij ons filmpjes opgestuurd. Hierin enthousiasmeerden zij de leerlingen om diverse activiteiten m.b.t. bewegend leren uit te voeren. Na het bekijken van deze filmpjes, gingen alle klassen aan de slag met de eigen leerkracht. Dat was een succes. Elke klas heeft met veel plezier deelgenomen en de kinderen hebben geleerd dat je zelf door te bewegen ook nog nieuwe dingen kunt leren die te maken hebben met rekenen, spelling en taal!  

Digitaal onderwijs

vrijdag 6 november 2020
Sinds kort zijn we met onze school overgestapt op MOO 2 van Heutink ICT.  
 
MOO is een complete oplossing om digitalisering in het onderwijs te organiseren. Kinderen krijgen een eigen e-mailadres en wachtwoord, waarmee ze op school in kunnen loggen op het online netwerk.

Ook thuis is het nu mogelijk om gebruik te maken van het digitale onderwijsaanbod. Oefensoftware voor spelling, rekenen, communicatie via MS Teams, digitale zaakmethodes en leren voor de toetsen wordt nu online mogelijk.  

OBS De Wissel hanteert een geleidelijke opbouw vanuit de onderbouw richting de bovenbouw wat betreft de mogelijkheden. Over deze gebruiksmogelijkheden per groep zijn we nog in overleg. De digitalisering op de Wissel blijft in ontwikkeling. Over de gebruiksmogelijkheden per groep volgt later meer informatie.  

Kijkt u alvast eens op: https://www.moo.nl/features om alvast een indruk te krijgen van de uitgebreide mogelijkheden van MOO.  

Nieuwe boeken!

vrijdag 9 oktober 2020
Om de leesbevordering van onze leerlingen te stimuleren, heeft de ouderraad een bedrag van €2000,- beschikbaar gesteld voor een nieuwe collectie jeugdboeken. Tijdens onze inhoudelijke vergaderingen zijn er nu duidelijk afspraken gemaakt hoe het stil- en technisch lezen verder wordt gestimuleerd. We zullen u hier gedurende dit schooljaar blijvend over informeren.  

Beste ouderraad, namens team en leerlingen “nogmaals” ontzettend bedankt voor deze geweldige boost

KBW Actie

woensdag 30 september 2020
Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om tijdens de Kinderboekenweek boeken voor uw kinderen te kopen middels de  Schoolbieb-actie Dit kan dan in de Bruna winkel maar ook online op Bruna.nl  

Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken blijven stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken! 
 
Hoe werkt de Schoolbieb-actie?  
  • U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna-winkel. U mag ook online bestellen en dan afhalen en betalen bij de Bruna-winkel.  
  • Daarna levert u de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.  
  • Wij leveren de kassabonnen dan in bij de Bruna-winkel.  
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen dan een waardebon.  
  • We mogen voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.  
 
Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op www.bruna.nl/schoolbieb
 
vorige pagina | volgende pagina