vorige pagina | volgende pagina

Opening Kinderboekenweek

vrijdag 8 oktober 2021
Worden wat je wil! Het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud of tien jaar bent; iedereen kan worden waar hij of zij van droomt.

Afgelopen woensdag heeft OBS De Wissel de Kinderboekenweek feestelijk geopend met 'de grote Wisselshow'. Want.. wat wilden de juffen en meesters later eigenlijk worden? Op het podium verschenen een profvoetbalster, dokter, verpleegkundige, sportlerares, brandweervrouw, boer en politieagente. Het werd een hilarische show en uiteindelijk is besloten om de meesters en juffen toch weer terug te toveren tot 'echte' meesters en juffen. Anders zou school toch wel een beetje saai worden...

Samen met alle kinderen werd de show afgesloten met het lied 'Worden wat je wil' van Kinderen voor Kinderen. Een mooie start van weer een nieuwe Kinderboekenweek.

Opening Oktober Kindermaand

vrijdag 17 september 2021
Afgelopen woensdag bezocht burgemeester Koen Schuiling, samen met kinderburgemeester Samuel, OBS de Wissel om het spreekwoordelijke startschot te geven aan Oktober Kindermaand. De twee burgemeesters lazen samen een (volks)verhaal voor dat door Erfgoedpartners is  aangeleverd. Daarna kregen de leerlingen van groep 6,7 en 8 de kans om vragen te stellen aan de burgemeester. Toch altijd weer indrukwekkend voor de kinderen om de burgemeester te ontmoeten.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks in de Provincie Groningen georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen, organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober, die voor hen gratis toegankelijk zijn.

De Kindermaand sluit zeer goed aan bij het culturele programma dat OBS de Wissel jaarlijks voorbereidt voor alle groepen. Zo staan voor het komende jaar o.a. een bezoek aan Kamp Westerbork, het Groninger museum, het Hunebedcentrum en Openluchtmuseum het Hoogeland op het programma.

Bezoek (kinder)burgemeester

dinsdag 14 september 2021
Dit jaar is OBS De Wissel uitverkoren als school door burgemeester Koen Schuiling om het spreekwoordelijke startschot te geven aan ‘Oktober Kindermaand’. De burgemeester komt woensdag 15 september bij ons langs. Hij wordt vergezeld door kinderburgemeester Samuel. We kijken erg uit naar dit bezoek.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks in onze provincie georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed.

Schooljaar 2021-2022

maandag 23 augustus 2021
Het nieuwe schooljaar is begonnen! Een jaar met nieuwe plannen en activiteiten.

In het schoolplan 2021-2022 hebben we extra aandacht voor het rekenonderwijs, nemen we het begrijpend lezen verder onder de loep en gaan we door met het verder ontwikkelen van een gezonde school met daarbij extra aandacht voor voeding en bewegend leren.

Gezonde schoolMet dank aan Jong Leren Eten vinden er op school verschillende educatieve workshops plaats gericht op voeding. Denk daarbij aan het samenstellen van een gezonde lunchbox of gezonde traktaties maken. Voor elke groep is er een passend programma waarbij de kinderen leren over gezonde voeding voor zichzelf én voor de aarde.

Naar buiten!Het gymnastiekonderwijs gaat dit jaar meer buiten plaatsvinden. Contact met de natuur bevordert de gezondheid. Ook zijn er aanwijzingen dat de positieve effecten van bewegen nog sterker zijn wanneer de beweging buiten in de natuur plaatsvindt.

Daarnaast houden we ons in de komende periode bezig met de implementatie van verschillende pleinspelen om de activiteiten van de leerlingen in de pauzes te bevorderen.

Culturele mobiliteitOok dit jaar besteden we aandacht aan verschillende culturele activiteiten, zoals een bezoek aan het Groninger museum, het Hunebedcentrum, Openluchtmuseum het Hoogeland, Drents Archief en Kamp Westerbork.

Integraal Kind CentrumWij willen op termijn een Integraal Kind Centrum worden. Een IKC-organisatie waar, in eerste instantie, kinderen van 2 tot 12 jaar terecht kunnen. In een IKC zijn onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen samengevoegd. Een uitdaging die we met elkaar omarmen en waar we ons ook dit jaar weer voor inzetten.

Genoeg plannen dus. We gaan ons niet vervelen en hopen dat onze leerlingen weer een leerzaam en plezierig schooljaar tegemoet gaan. Vooral in goede gezondheid en dat we de corona perikelen goed gaan doorstaan.

Bewegend leren

woensdag 18 november 2020
Het oorspronkelijke plan was dat studenten van de ALO-Pabo deze dag organiseerden en bij ons op school kwamen. Zij zouden met alle klassen activiteiten van bewegend leren uitvoeren. Helaas konden de studenten vanwege corona dit jaar niet bij op school komen.

Als alternatief hebben zij ons filmpjes opgestuurd. Hierin enthousiasmeerden zij de leerlingen om diverse activiteiten m.b.t. bewegend leren uit te voeren. Na het bekijken van deze filmpjes, gingen alle klassen aan de slag met de eigen leerkracht. Dat was een succes. Elke klas heeft met veel plezier deelgenomen en de kinderen hebben geleerd dat je zelf door te bewegen ook nog nieuwe dingen kunt leren die te maken hebben met rekenen, spelling en taal!
vorige pagina | volgende pagina