vorige pagina | volgende pagina

Pop in school groep 7 & 8

dinsdag 10 maart 2020
Pop in School is een programma dat vanaf 2020, opnieuw, samen KTM Noorderpoort bij ons op school is gestart. Dit o.l.v. Dagmar Roelfsema, leerkracht groep 8.
Om dit mogelijk  te maken  hebben we ons aangemeld als erkend muziekleerbedrijf. Dit is gelukt en meester Dagmar mag de derde en vierde jaar studenten begeleiden. Deze talentvolle muzikanten worden op deze manier didactisch geschoold om zo te leren hoe te kunnen lesgeven.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 leren een uur per week een instrument bespelen (keyboard / gitaar / drum),  zingen of produceren, onder begeleiding van muziekstudenten van het Noorderpoortcollege. (Twee begeleidende studenten per instrument)
Ze maken de eerste weken kennis met deze verschillende instrumenten om daarna een keus te maken. Dan volgt een periode om te oefenen met de instrumenten en wordt er met elkaar samen gespeeld en uiteindelijk zal er een popband worden geformeerd. De vier bands (twee per klas) presenteren zich op het Wisselconcert aan het eind van de periode van 20 weken.
Voor de leerlingen van de groepen 1/ 6  blijft  zingen centraal staan. Daarvoor gebruiken we de leuke muziek-methode 123Zing. Zingen, dansen, samen musiceren, instrumenten leren bespelen, daar gaan alle leerlingen mee aan de slag. Muziek verbindt en draagt daarmee bij aan de sociale en cognitieve ontwikkeling van een kind. Ook is het in het leven belangrijk dat je je goed kunt presenteren. Muziek is daarvoor een mooi hulpmiddel. OBS de Wissel geeft het vak muziek op deze manier een extra impuls binnen onze school.
Er zijn al enige foto’s geplaats op het afschermde deel van de website, komende week volgen er meer.

Schoolfruit project

vrijdag 1 november 2019
Als school vinden wij het belangrijk sport en bewegen & gezonde voeding te stimuleren. We doen we al veel aan kinderen bewust laten worden van gezond gedrag door activiteiten rondom sport en bewegen, schooltuin werkzaamheden (groente kweken), educatie over effect van water drinken, het stimuleren van de fruit in de ochtend, het nationaal schoolontbijt en lessen wereldoriëntatie aan te bieden waarin gezondheid & beweging aan bod komen.

Dit schooljaar zijn we ingeloot voor EU-Schoolfruit. We ontvangen vanaf dinsdag 12 november 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Dit stimuleert kinderen samen groente en fruit te eten in de klas en nieuwe soorten te ontdekken en te proeven.
vorige pagina | volgende pagina