BSO

BSO Heksenketel en BSO Drakenland

Tijdstip
In schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag direct na schooltijd tot 18.00 uur.

Aantal plaatsen
BSO Heksenketel vangt kinderen op in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. We hebben 2 groepen, bestaande uit de jongste kleuters en een groep met oudere kleuters en kinderen tot en met 6 jaar. Op BSO Heksenketel is er plek voor maximaal 30 kinderen.

Voor de 7 plussers hebben we plek voor maximaal 24 kinderen op BSO Drakenland. Op beide locaties worden tevens kinderen van GBS Het Mozaïek opgevangen. We gebruiken voor op de opvang diverse ruimtes in de Octopus.

Locatie
Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar bieden wij op maandag, dinsdag en donderdag in schoolweken opvang.

Kinderen van 7 jaar en ouder stromen door naar een van onze locaties voor oudere kinderen. De kinderen van OBS de Wissel kunnen kiezen uit BSO Drakenland of BSO Op Stelten (Scharlakenlaan 26, kantine VV Haren). Op woensdag en vrijdag worden alle kinderen opgevangen op BSO Merlijn (Waterhuizerweg 7, hoofdlocatie SKH).

In schoolvakanties gaan kinderen van OBS de Wissel tot 7 jaar op maandag, dinsdag en donderdag naar BSO Bibelebontse Borg, gevestigd in CBS de Borg. De kinderen van 7 jaar en ouder gaan naar BSO Op Stelten. Op woensdag en vrijdag worden alle kinderen opgevangen op BSO Merlijn.

Activiteiten
Ook bij de buitenschoolse opvang is de huiselijke sfeer belangrijk. Tijdens de opvang is er dan ook een andere structuur dan onder de schooltijd. Voor alle kinderen is er een divers aanbod van zowel gezamenlijke als individuele activiteiten.

Ook worden er regelmatig boeiende en interessante workshops aangeboden rond een bepaald thema (bijv. beeldend kunstenaar, schaken, muziek, enz.). Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk dat de kinderen tijdens de opvang naar zwemles gaan.

Kosten
Op onze website www.kinderopvangharen.nl/tarieven kunt u de tarieven per uur vinden. De tijd tot 18.00 uur wordt in rekening wordt gebracht. Het gaat hier om een bruto bedrag. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u via de overheid een toeslag aanvragen.

Om u een idee te geven hoeveel toeslag u ontvangt, kunt u een berekening maken via www.toeslagen.nl Zie ook bij ‘Tarief voor opvang’., kies in het menu ‘Kinderopvangtoeslag’. Ook op de website van de SKH, www.kinderopvangharen.nl, vindt u informatie over dit onderwerp.

Aanmelden
Op www.kinderopvangharen.nl kunt een aanmelding indienen voor opvang. Bij voorkeur doet u dit zodra u een schoolkeuze voor uw kind heeft gemaakt.