De Gezonde School

OBS De Wissel is een gecertificeerde "Gezonde school" met het vignet Sport & Bewegen.

De groepen 3 t/m 8 krijgen 2x per week les van een vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding.

Bij de kleuters wordt in ieder geval dagelijks buiten gespeeld. Daarnaast worden er spel- en gymlessen gegeven in het speellokaal.

Verder worden er diverse sporttoernooien georganiseerd door de  vakleerkrachten  en combifunctionarissen. zoals: sportactiviteiten: gym, schoolsporttoernooien, outdoor, beachvolley, schoolschaatsen, actieve schoolreizen (survival ed)
Ook zijn er allerlei sportevenementen waaraan op vrijwillige basis kan worden meegedaan zoals

Ontwikkelingen en activiteiten zijn:
·        Organiseren van de 4-mijl van Groningen; voorbereidingen, trainingen .
·        Projectweek gezonde school: sport en beweging (mei 2019)
·        Bewegend leren.
·        Schoolontbijt (november)
·        Waterflessen voor alle leerlingen
-        Rookvrije omgeving
·        Er zijn schaduwplekken op het schoolplein
·        Contact met GGD
·        Hygiëne maatregelen: luizencontrole na iedere vakantie.
-        Corona maatregelen: handenwassen, speelgoed en schoon meubilair
-        Posters gezond eten hangen in de school.

Daarnaast hanteren we een actief fruitbeleid. Dit betekent dat de kinderen in de eerste pauze zoveel mogelijk fruit eten. Een boterham is een prima alternatief. We vragen ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven.  Tevens adviseren we vooral water te drinken. Tijdens de lunchpauze - alle kinderen op OBS De Wissel  lunchen samen op school- adviseren wij u om uw kind een gezonde lunch mee te geven.

Afeglopen jaar hebben we meegedaan aan het schoolfruit EU programma en is voor herhaling vatbaar.
Het traktatiebeled gaan we in 2020-2021 verder uitwerken.

Gezonde leerlingen presteren beter! Onze school wil er graag aan bijdragen dat leerlingen en personeel lekker in hun vel zitten en gezond zijn.