De Gezonde School

OBS De Wissel is een gecertificeerde "Gezonde school" met het vignet Sport & Bewegen.

Bij de kleuters wordt in ieder geval dagelijks buiten gespeeld. Daarnaast worden er spel- en gymlessen gegeven in het speellokaal.

De groepen 3 t/m 8 krijgen 2x per week les van een vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding. Ook worden er diverse sporttoernooien georganiseerd door deze vakleerkrachten en de combifunctionaris. Een combinatiefunctionaris hebben de taak om onderwijs met sport of cultuur te verbinden.

Activiteiten in kader van de Gezonde School:
·        Deelname 4-mijl van Groningen
·        Bewegend leren
·        Schoolontbijt
·        Nauw contact met de GGD
·        Luizencontrole
·        Stimuleren van gezond eten

We hanteren we een actief fruitbeleid. Dit betekent dat de kinderen in de eerste pauze zoveel mogelijk fruit eten. Een boterham is een prima alternatief. We vragen ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven. Tevens adviseren we vooral water te drinken. Voor tijdens de lunchpauze adviseren wij u om een gezonde lunch mee te geven.

We hebben in het verleden deelgenomen aan het schoolfruit EU programma en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het traktatiebeleid gaan we in de nabije toekomst verder uitwerken.

Gezonde leerlingen presteren beter! Onze school wil er graag aan bijdragen dat leerlingen en personeel lekker in hun vel zitten en gezond zijn.