Groep 3

In groep 3 zitten 26 leerlingen. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geeft Annemiek Wolf les en op de donderdag Ingmar van Ast.

In groep 3 leren ze lezen, schrijven, rekenen en spelling. Er wordt vaak in een circuitvorm met leuke leerspelletjes gewerkt. Natuurlijk krijgen ze ook andere vakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, Kanjertraining en gymnastiek. Dit doen we op woensdag en vrijdag in de gymzaal naast onze school met de vakleerkracht.

Centraal in groep 3 staat het leren lezen. We werken met de kim-versie van Veilig Leren Lezen. Om de dag krijgen de kinderen een nieuwe letter in combinatie met een woord aangeleerd. In januari kennen ze alle letters. Deze letters leren we ook schrijven.

We laten de kinderen veel leeskilometers maken. Elke dag gaan we lezen, in een gewoon leesboek, een prentenboek, een informatieboek of een stripboek. Daarbij is het leesplezier heel belangrijk.

Voor rekenen gebruiken we vanaf groep 3 de methode Pluspunt. Hierin leren de leerlingen tellen tot 100 en sommen maken tot 20.

Groepsnieuws