We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 5

In groep 5 zitten 20 leerlingen. Op maandag en dinsdag staat Ria Groeneveld voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag Amanda de Haan. 

In groep 5 werken we met een weekplan, waarop de leerlingen overzicht hebben wat er dagelijks op het programma staat. Elke dag starten we met stillezen, waarbij de leerkracht in de gelegenheid is sommige kinderen verlengde instructie of pre-teaching te geven. 

In groep 5 rekenen de leerlingen op tablets. De methode Snappet is adaptief, ieder kind werkt dus op zijn/haar eigen niveau. Naast de geplande lessen, werken ze aan hun eigen leerdoelen. Voor taal en spelling volgen we de methode Taal Actief, waarbij ze voor spelling een extra oefenprogramma volgen op de computer. Voor technisch lezen volgen we de methode Estafette lezen, waarbij het technisch en tempolezen wordt getraind. Grip is onze methode voor het begrijpend lezen. Hierbij worden verschillende teksten over een bepaald thema aangeboden, waarover open en meerkeuze vragen gesteld worden.

De methodes Naut, Meander en Brandaan (Natuur/Techniek, Aardrijkskunde en Geschiedenis) worden aangeboden d.m.v. digitale lessen en worden verwerkt in een werkschrift. Na ieder thema volgt een toets. Wekelijks werken we in de verkeerskrant “Op voeten en fietsen” van Veilig verkeer Nederland. Deze lessen worden ondersteund een digitale lessen met filmpjes en animaties. Twee keer per week besteden we aandacht aan het schrijfonderwijs. We stimuleren de kinderen aan elkaar te schrijven. De creatieve vakken zoals: knutselen, schilderen, tekenen enz., zingen en toneel komen elke week op het programma. 

Regelmatig doen wij, naast de reguliere lessen, extra activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen zoals: Unihockeytoernooi, schaatsles, fietsles, schooltuintjes, museumbezoek, workshop in het Clockhuys, lampionnenshow, Wisseltheater, toneelstuk Kinderboekenweek, schoolreis enz. 

Groepsnieuws