GVO & HVO

Wat maakt mij uniek? Wie heeft de wereld gemaakt? Wat is liefde? Wanneer is iemand je vriend? Kinderen zitten vol vragen. Vormingsonderwijs helpt leerlingen om een eigen antwoord te vinden op levensvragen.

Het doel van ons vormingsonderwijs is dat leerlingen werken aan hun identiteit en dat ze hun plek vinden in onze diverse samenleving. Dat zij personen worden die nadenken en met anderen kunnen samenleven.  Met (bron)verhalen, vaardigheden en idee├źn die ze tijdens onze lessen opdoen staan de leerlingen steviger in hun schoenen. Ze leren om hun eigen afwegingen te maken en hun eigen mening te formuleren. De vakdocent inspireert de leerlingen om een eigen kijk op het leven te ontwikkelen.

De wekelijkse lessen van drie kwartier worden verzorgd door bevoegde vakdocenten van diverse levensbeschouwelijke richtingen. Er is keuze tussen humanistische en godsdienstige vormingsonderwijs.

Eind groep 6 en eind groep 7 kunnen kinderen en ouders een keuze maken of ze voor HVO of GVO kiezen. Deze vakken worden uitsluitend aan de groepen 7 en 8 gegeven.

Voor meer informatie: www.vormingsonderwijs.nl