Levelwerk - Groeilab

Op onze school bieden we passend onderwijs aan. Dit geldt voor de leerlingen die een vak lastig vinden, maar ook voor de leerlingen die erg goed zijn in één of meer vakgebieden. In een dergelijke situatie krijgt de leerling vermindering van de reguliere lesstof en verrijkende materialen aangeboden onder de term 'Levelwerk'.

Wanneer een leerling al enige tijd met levelwerk werkt en er bij de leerkracht nog een zorgvraag heerst, kan de leerkracht de leerling, in overleg met de ouder(s)/verzorger(s), aanmelden voor Aanpak 4. Een zorgvraag kan gaan over de werkhouding, motivatie, executieve functies, enz.

Wat is Groeilab? Het Groeilab is een bovenschoolse verrijkingsgroep voor (hoog)begaafde kinderen, met een zorgvraag. Leerlingen gaan bezig met ‘leren leren’, de leerkuil, out of the box denken, samenwerken met ontwikkelingsgelijken, de hogere denkordes, filosoferen, metacognitie, je mindset, enz. Ze  krijgen hierbij overdracht van kennis en handvatten om weer mee terug te nemen naar de klas.

Alle leerlingen hebben hun eigen zorgvraag en volgen hun eigen ontwikkeling. We blijven de leerlingen in de gaten houden en bekijken wat ze nodig hebben voor een optimale ontwikkeling.