Snappet digitaal leermiddel

Snappet is een digitaal leermiddel die de leerling uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Daarnaast biedt het de leerkracht om iedere leerling afzonderlijk te volgen en te begeleiden. Snappet biedt de leerkracht op een snelle wijze inzicht en handelingsperspectief.

Op onze school werken kinderen van de groepen 5 t/m 8  met de onderstaande vakgebieden met de tablet van Snappet:
  • rekenen
  • spelling
  • taal
Wij blijven er altijd voor zorgen en waken dat er een juist evenwicht is tussen het werken met een tablet en het werken in overige werkvormen (bv. schriften en werkboeken). Ook zal de tablet nooit de rol van de leerkracht overnemen. Het is een tool om beter onderwijs op maat te kunnen bieden. Minder tijd nodig voor het nakijken, meer tijd voor persoonlijke begeleiding.

Snappet in het kort
Door de digitale verwerking kan er per lesdoel eenvoudig gedifferentieerd worden. Leerlingen zitten dus niet meer voor een langere periode ingedeeld op een bepaald niveau maar deze kan per les daar waar nodig aangepast worden.

Leerkrachten hebben direct en continue inzicht in de voortgang van de leerlingen en kunnen meteen inspelen op de leerbehoefte van de individuele leerling.

Leerlingen krijgen directe feedback na het maken van een opgave. Zo weet de leerling of ze op de goede weg zijn. Ze krijgen inzicht in hun eigen leerproces (eigenaarschap).

Vervolgopdrachten worden automatisch op niveau aangeboden, waardoor frustratie en/of verveling veel minder voorkomt en iedereen zich uitgedaagd voelt.