Wisselcultuur

Cultuur wordt bij OBS De Wissel in de breedste zin van het woord uitgewerkt. Onze leerlingen volgen workshops rondom: muziek, kunst, drama en projecten, dit in nauwe samenwerking met cultuurcentrum “het Clockhuys” te Haren en het CCBH samenwerkingsverband cultuur Haren.

Wisseltheater
Bij OBS De Wissel is het al bijna 40 jaar een traditie dat elke groep een theateruitvoering uitvoert onder toeziend oog van leerlingen, ouders, familie en bekenden. Deze theatervoorstelling wordt het Wisseltheater genoemd. Met het Wisseltheater versterken we de sociaal emotionele vaardigheden en theatervaardigheden van onze leerlingen.

Cultureel erfgoed

Nu de Wissel onder gemeente Groningen valt, is het mogelijk om gebruik te  maken van de culturele mobiliteit Groningen, zodat wij naast de landelijke feesten en vieringen van Nederland ook onze leerlingen de mogelijkheid kunnen bieden om musea te bezoeken op grond van kunst, natuur, architectuur & historie.

Muziekonderwijs
We werken met de muziekmethode '1,2,3 zing' in groep 1 t/m 8. Via leerlijnen en thema's werken we aan muziek ervaren, kennismaken met  verschillende muziekstijlen, zang, ritme en het bespelen van instrumenten.